IPL

IPL
IPL (Intensivt Pulserande Ljus), känd som en av de mest effektiva metoderna bland ledande skönhetskliniker för att på ett varaktigt sätt förhindra återväxt av hår. AYLIMA har anpassat den ljusbaserade tekniken för säker, effektiv och enkel behandling i ditt hem.

HUR IPL FUNGERAR
IPL applicerar mjuka ljusimpulser på huden som absorberas av hårroten. Ju mörkare hår desto bättre absorberas ljusimpulserna. 

IPL stimulerar hårsäckarna att gå in i vilofas. Som en konsekvens klyvs håret naturligt, återvänt förhindras och lämnas din hud silkeslen. 

Effektiviteten beror på melaninhalten i ditt hår. Vitt, grått och rött hår innehåller inte tillräckligt med melanin för att IPL ska fungera. IPL behöver även en låg melaninhalt i huden, så huden inte attraherar ljuset utan håret. Mörka hudtoner har därför större benägenhet att absorbera det intensivt pulserande ljuset vilket kan bränna huden.

Hårväxt-cykeln består av olika faser. IPL är effektivt på hår i tillväxtfas. Alla hårstrån är inte i tillväxtfas på samma gång. Därför rekommenderar vi 12 veckors behandlingsschema för att säkerställa att alla önskade hårstrån effektivt behandlas under sin tillväxtfas. 

OBS!
Behandling med IPL är inte effektiv om du har ljusblont, rött eller grått hår. De absorberar inte tillräckligt med ljus. Nedan kan du se vilka hårfärger som IPL är lämplig och effektiv att behandla med. 

LÄMPLIGA HÅRFÄRGER FÖR IPL BEHANDLING
AYLIMA suitable haircolors and not suitable haircolors for using ipl technology
REKOMMENDERADE HUDTONER FÖR IPL BEHANDLING
AYLIMA map of suitable skintones for using ipl technology. Some are suitable and some are not due to the pigment attract light and can cause burn if its to much.

VÄLJ RÄTT LJUSINTENSITET
Ljusintensiteten kan även översättas som nivå eller styrka. AYLIMA IPL KORA har 6 olika ljusintensiteter beroende på din hudton och vilken ljusintensitetsnivå du känner dig bekväm att behandla med. För att justera ljusintensiteten tryck på PÅ/AV knappen tills du når önskad intensitet. 

Utför ett hudtest för att bestämma lämplig ljusintensitetsinställning. Minska intensiteten om du upplever obehag. Om du nyligen solat, gör ett hudtest för att bestämma rätt inställning. Enheten utför automatiskt en hudtonsanalys och "redo att behandla" lyser rosa för att indikera om du kan fortsätta med behandlingen.

HUDTEST
När du ska använda AYLIMA IPL KORA för första gången eller efter att du nyligen solat, gör ett hudtest på en yta du tänkt behandla med IPL. Hudtestet är nödvändigt för att kontrollera din huds reaktion för en behandling och bestämma en korrekt ljusintensitet (styrka) för varje kroppsyta. 

1. Välj en yta nära den du har tänkt att behandla.
2. Håll in PÅ/AV knappen i tre sekunder för att starta maskinen och säkerställ att du valt styrka 1. 
3. Håll apparaten rakt mot huden så ljusutgångsfönstret har direktkontakt med huden. 
4. Tryck på ljusblixtknappen för att frisätta en ljusblixt. 
5. Glid med apparaten över huden till den yta som är tänkt att behandlas.
6. Öka intensiteten med en styrka i taget. Repetera detta för att alla nivåer inom det rekommenderade schemat för din hudton. 
7. Efter hudtestet, vänta i 2 timmar och kontrollera din hud om du har fått någon reaktion. Om din hud inte uppvisar någon reaktion (rodnad, stickande eller svidande känsla) kan du använda din IPL-apparat på de hudområden som du tänkt behandla. 

OBS! 
När lampan lyser orange är din hudton inte lämplig för vald intensitet. Du har antagligen valt en styrka som inte passar din hudton. I det här fallet inaktiveras enheten automatiskt. Du kan försöka använda enheten på ett annat hudområde.

INNAN DU ANVÄNDER DIN AYLIMA IPL KORA 
Rengöring och rakning. Förbehandla de områden du tänker behandla. Rengör huden och se till att den är fri från hår, torr och fri från oljor. 

Användning efter vaxning. Om du väljer att vaxa, vänta 24 timmar innan du börjar behandla med IPL för att låta din hud vila. Vi rekommenderar att du tar en dusch före behandling för att säkerställa att alla eventuella rester av vax har tagits bort från huden. 

REKOMMENDERAD BEHANDLINGSTID PER HUDOMRÅDE
Ansikte 1 minut
Armhåla 1 minut
Underarm 2 minuter
Bikinilinje 4 minuter
Underben 8 minuter
Lårben och underben 14 minuter

REKOMMENDERAT BEHANDLINGSSCHEMA 
För de första fyra till åtta behandlingarna rekommenderar vi att du använder enheten en gång varannan vecka för att säkerställa att alla hårstrån behandlas. Dock maximalt en gång per vecka. 

Efter den inledande behandlingsfasen 4-8 behandlingar rekommenderar vi underhållsbehandling var 4-8-12 veckor när du ser att hårstråna börjar växa tillbaka. Detta för att bibehålla resultaten och njuta av silkeslen hud i flera månader. Tiden mellan behandlingarna kan variera beroende på din individuella hårtillväxt och över olika kroppsområden. 

OBS!
Rekommenderade veckor och antal behandlingar varierar beroende på hudton och hårfärg. 

EFTER DIN IPL BEHANDLING
Din hud kan visa lätt rodnad, stickas och / eller kännas varm. Denna reaktion är helt ofarlig och försvinner snabbt. Torr hud och klåda kan förekomma på grund av rakning eller en kombination av rakning och ljusbehandling. Du kan kyla ner området med is eller en våt kall trasa. Om torrhet kvarstår kan du applicera en fuktighetskräm utan doft på det behandlade området 24 timmar efter behandlingen. 

Efter behandling är det säkert att applicera lotion, deodorant, fuktkräm eller kosmetika på det behandlade området. Om du upplever hudirritation eller rodnad i huden efter behandlingen, vänta tills den försvinner innan du applicerar någon produkt på din hud.

EFTER 4-8 BEHANDLINGAR
Minskning av hårtätheten bör vara synlig. Fortsatt behandla med frekventa underhållsbehandlingar var fjärde, åttonde och var tolfte vecka för att bibehålla önskat resultat. 

SOLRÅD
Att medvetet utsätta din hud för naturligt eller artificiellt solljus i syfte att utveckla en solbränna påverkar hudens känslighet och färg. Därför är följande viktigt. Vänta minst 48 timmar innan du solar efter varje behandling. Även efter 48 timmar, se till att den behandlade huden inte visar någon rodnad.

Om du utsätter din hud för solen (utan att sola avsiktligt) under 48 timmar efter behandlingen, använd solskyddsfaktor SPF50+ på de behandlade områdena. Efter denna period kan du använda SPF30+ i två veckor. Efter solning var uppmärksam på din hud så att du inte har bränt dig. Utför ett hudtest för att bestämma ljusintensitetsinställning. Använd inte IPL på solbrända kroppsområden. 

SOLNING MED KRÄMER
Om du har använt en konstgjord solkräm till exempel (brun utan sol) vänta tills den konstgjorda solbrännan försvunnit innan du behandlar med IPL. 

OBS!
Tillfällig och indirekt solexponering kvalificeras inte som att sola.