AYLIMA erbjuder gratis frakt till hela världen!

Kundvagn

Din kundvagn är tom

Fortsätt handla

FAQ

Hur kan vi hjälpa dig?

Här hittar du de vanligaste svaren på dina frågor

 • Vad är IPL?

  Hur IPL (Intensivt Pulserande ljus) fungerar

  IPL, Intensivt Pulserande varsamt ljus mot huden och absorberas av hårroten. Ljuset stimulerar hårsäckarna att gå in i vilofas. Som en konsekvens, klyvs håret naturligt och återväxt förhindras och lämnar din hud silkeslen. 

  Hårväxtcykeln består av olika faser. IPL-teknologi är effektivt på hår i tillväxtfas. Alla hårstrån är inte i samma fas på samma gång. Varför vi rekommenderar en 4-12 veckors behandlingsschema för att säkerställa att alla önskade hårstrån effektivt behandlas under sin tillväxtfas. 

  Notera att behandling med IPL inte är effektiv om du har vita,röda och grå hårstrån inte absorberar tillräckligt med ljus.

 • Hur fungerar IPL?

  IPL tekonologi, pulserar varsamt ljus mot huden som absorberas av hårroten. Desto mörkare hår desto bättre absorberas ljuset från apparaten. Ljuspulsarnas ljus stimulerar hårsäckarna att gå in i vilofas. Som en konsekvens, klyvs håret naturligt och återväxt förhindras och lämnar din hud silkeslen. Hårväxtcykeln består av olika faser. IPL-teknologi är endast effektivt på hår i sin tillväxtfas. Alla hårstrån är inte i samma fas på samma gång. Varför vi rekommenderar en 8 veckors behandlingsschema för att säkerställa att alla hårstrån effektivt behandlas under sin tillväxtfas. NOTERA behandling med denna apparat är inte effektiv om du har vita hårstrån då vita hårstrån inte absorberar tillräckligt med ljus. På skalan under kan du se vilken hårfärg IPL-teknologi fungerar och är effektiv . Vad kan du förvänta dig efter 1:a behandlingen Efter första behandlingen kan ta 1-2 veckor för alla hårstrån att försvinna. Under de första veckorna kommer du fortfarande att se lite hår växa. Dessa har troligtvis inte befunnit sig i sin tillväxtfas under de första behandlingarna. 

  2-3 BehandlingarDet är viktigt att fortsätta behandla enligt det rekommenderade behandlingsschemat för att få resultat.

  4-5 BehandlingarEn minskning av antal hårstrån bör vara synligt. Fortsätt behandla med frekventa förbättringsbehandlingar var 4-8:e vecka för att bibehålla resultat. 

 • Använda AYLIMA-IPL i enkla steg?

  1. Raka och rengör området som ska behandlas.

  2. Koppla in strömsladden och starta enheten.

  3. Välj din önskade effektnivå (1-6)

  4. Ta på skyddsglasögonen sommedföljer.

  5. Placera enheten mot huden så den röda lampan börjar blinka.

  6. Tryck på ljusknappen, flytta enheten till ett nytt område och upprepa.

  7. Behandlingen klar. Om du vill, applicera aloevera-gel eller återfuktande creme / lotion.

 • Använda AYLIMA-IPL i detaljerade steg?

  01.Plugga in den externa elsladden. Den röda indikatorn ger från sig ett ljus. Tryck på on/off/level knappen i tre sekunder. Då är apparaten på. 

  02.Tryck på on/off/level knappen för att justera din personliga intensitetsnivå (styrka) den första kommer vara nivå 1, det är den lägsta och nivå 6 är den starkaste. 

  03.Rikta apparaten mot hårområdet och tryck på blixtknappen. Håll den nere i tre sekunder för automatiskt ge blixtar så kallade ”glide-funktion”, den röda indikatorn blir då blå, tryck ner blixtknapen för att växla till att manuellt justera antalet blixtar. 

  04. Single-mode blixtar (enstaka blixtar), efter det att fönstret ljuset kommer då gå från rött. Till rosa. Tryck ner blixtknappen för att ta bort hår. På det automatiska glide-läget kommer ljuset vara blått, ljuset kommer blixtra till att apparaten lämnat huden. Efter varje blixt kommer det blå ljuset att blixtra och efter 1-3 sekunder kommer det blå ljuset vara kvar och börja blixtra igen. 
  Rekomederat behandlingsschema
  För de första 4-5 behandlingarna. Behandla max 1 ggr/vecka. 

  Touch-up phase 

  Efter de initiala behandlingstillfällena (4-5) behandlingar rekommenderar vi ”touch-ups” var fjärde till var 8:e vecka det vill säga när du ser att hår växer tillbaka. Detta för att bibehålla resultat och njuta av len hud i månader framöver. Tiden mellan behandlingarna baseras individuellt på hur ditt hår växer tillbaka och kan även variera mellan olika hudområden på kroppen. 


  Efterbehandling

  Din hud kan bli lätt röd och få lite prickar, det kan killa och förekomma en värmeökad känsla. Dessa reaktioner är normala och försvinner snabbt. Torr hud och kliande kan komma i samband med rakning eller i kombination med rakning och IPL-behandling. Du kan kyla ner området med isbitar eller med en våtservett. Om torrheten består kan du lägga på en återfuktande kräm utan parfym och doft på den behandlade ytan 24 timmar efter behandlingen. 


  Rekommenderad behandlingstid per yta 

  Armhålor 1 minut
  Bikinilinjer 4 minuter
  Underben 8 minuter
  Hela benet inklusive lår 14 minuter

  Att välja rätt intensitet
  Apparaten har 6 olika ljusstyrkor. Beroende på din hud-typ och ljusets styrka du finner bekväm. 
  För att justera styrkan tryck på on/off /level knappen en gång till tills du når rätt nivå. 
  Om du upplever obehag reducera styrkan på apparaten. 
  Om du nyligen har solat gör ett hud-test för att kunna avgöra vilken styrka som är rätt för dig.

 • Är IPL- teknologi säker?

  AYLIMA-IPL är kliniskt testad och dermatologiskt godkänd. AYLIMA skin är CE-certifierad, säker, effektiv och gjord för att använda hemma.

 • Gör det ont att använda IPL?

  En av de största fördelarna med IPL över andra typer av hårborttagning är att det är betydligt mindre smärtsamt. Känslan kan närmast beskrivas som en varm känsla över huden.

 • Hur lång tid tar det innan jag ser resultat?

  De flesta märker resultat efter 4 veckor. Fullständiga resultat märker du först efter 12 veckor.

 • Är hårborttagningen permanent?

  Det är viktigt att förstå att vid alla former av IPL/laser (oavsett om det är på salong eller hemma) så krävs alltid viss form av underhåll efteråt för att hår inte skall växa tillbaka. AYLIMA-IPL teknologi, pulserar varsamt ljus mot huden som absorberas av hårroten. Desto mörkare hår desto bättre absorberas ljuset från apparaten.

  Ljuspulsarnas ljus stimulerar hårsäckarna att gå in i vilofas. Som en konsekvens, klyvs håret naturligt och återväxt förhindras och lämnar din hud silkeslen.

  Hårväxtcykeln består av olika faser. IPL-teknologi är endast effektivt på hår i sin tillväxtfas. Alla hårstrån är inte i samma fas på samma gång. Varför vi rekommenderar en upp till 12 veckors behandlingsschema för att säkerställa att alla hårstrån effektivt behandlas under sin tillväxtfas. Därefter rekommenderar vi en kontinuerlig underhållsbehandling 1 gång varje, varannan eller var tredje månad för att uprrätthålla bästa resultat.

 • Fungerar AYLIMA-IPL på alla hårfärger?

  AYLIMA-IPL fungerar bäst på mörkare hårfärger.

  Personer med ljusare hårfärger som rött-, grått- och väldigt blont (vitt) hår avråder vi från att behandla med IPL som hårborttagningsmetod. Det beror på att väldigt ljust hår inte innehåller tillräckligt med melanin för att kunna föra ljuset ned till roten, medan rött hår innehåller en annan typ av melanin och inte svarar lika bra på IPL.

  Det är möjligt att se resultat med blont hår och det kan behövas fler behandlingar än för personer med mörkare hår innan önskvärt resultat uppnås.Det är möjligt att se resultat med blont hår och det kan behövas fler behandlingar än för personer med mörkare hår innan önskvärt resultat uppnås.

 • Fungerar AYLIMA-IPL på alla hudfärger?

  AYLIMA-IPL fungerar bra på alla hudfärger utom de allra mörkaste nyanserna.

 • Är det säkert att använda IPL på tatueringar?

  Man bör inte använda IPL på tatueringar - runtom går bra.

 • Kan jag använda AYLIMA-IPL behandling före eller efter jag har solat?

  Att medvetet exponera sin hud för naturligt eller artificiellt solljus för att bli solbränd ökar känsligheten och hudfärgen. Därför är följande viktigt att veta. Efter en behandling ska du vänta åtminstone 48 timmar innan du solar. Även efter 48 timmar, säkerställ att din hud inte uppvisar rodnad, solbrändhet eller irritation.

  Använd solfaktor-50 om du oavsiktligt utsatt din hud för sol eller solarium. Efter denna period kan du använda solfaktor-30 i två veckor. Efter solning, vänta 2 veckor innan du använder apparaten. Gör ett test för att avgöra vilken intensitet (styrka) du ska använda dig av. Använd aldrig apparaten direkt på solbrända områden.

  Notera att oavsiktligt -och indirekt exponering av sol inte är samma sak som att ligga och pressa på stranden. Sola med solskyddskräm. Om du har använt en artificiell solkräm, vänta tills den har förvunnit från huden helt innan du börjar använda IPL-apparaten.


  OBS! Även ”brun-utan-sol” ska uteslutas veckorna före och mellan behandlingarna. Vi rekommenderar att du tar bort all konstgjord solbränna innan du använder IPL, eftersom ljusenergin kan attraheras till pigmenten i huden snarare än melaninet i håret. Du kan applicera din brun-utan-sol igen efter din behandling.

 • På vilka kroppsdelar kan jag använda AYLIMAskin-IPL på?

  Du kan använda AYLIMA-IPL på alla kroppsdelar. Glöm inte skyddsglasögon.

 • Behöver jag ögonskydd?

  Vår apparat är en av de kraftfullaste på marknaderna med snabba, vårdande och effektiva resultat så är vår rekommendation att alltid använda medföljande skyddsglasögon vid all IPL behandling. Det ingår därför som standard i alla paket från AYLIMA.

  Vår enhet är dessutom utrustad med en sensor som känner av om den är sluten till hyn innan ljus aktiveras.

 • Hur ofta bör jag använda IPL?

  Vår rekommendation är att du använder AYLIMA-IPL 1 gång per vecka de första 12 veckorna. Därefter använder du apparaten 1 gång per månad under 3 mån eller tills du uppnår önskat resultat.

 • Hur länge håller AYLIMAs apparat?

  Vår apparat har förmodligen en av världens längsta livslängd sett till apparatens pris.

  Vår IPL har ca 500,000 blixtar vilket motsvarar mer än 10 års livslängd om du följer våra rekommendationer. Detta gör oss till en av de absolut ledande aktörerna på marknaden.

 • Hur stark är AYLIMA-IPL och vad är energifrekvensen?

  Marknadens inofficiella standard har en energiproduktion på 4,9 J / cm2.

  AYLIMAS IPL apparat är en av de absolut ledande produkterna och har en energifrekvens på hela 6,18-9,5 J / cm2.

  Detta är en idealisk, godkänd och säker nivå för hemanvändning.

  Testa oss idag, du kommer se och märka skillnad!

 • Måste jag raka mig innan användning?

  Ja, vår rekommendation är att du rakar de områden där du ska använda AYLIMA-IPL. Det möjliggör att ljuset absorberas i hårsäckarna vilket ger en effektivare behandling. Självklart går trimmer bra att använda likväl. Rakning med hyvel eller trimmer tar ned hårstrået till en ideal längd för att använda IPL med bästa resultat.

  I AAYLIMAs IPL-kit så ingår alltid en rakhyvel framtagen för att passa varje individ på ett enkelt och smidigt sätt.

  * Vi rekommenderar inte hårborttagningskrämer eller vaxning då det kan motverka effekten av IPL.

 • Rekommenderar ni några hårborttagningsmetoderna mellan IPL-behandling

  Vi rekommenderar att du enbart genomför rakning med hyvel alt trimmer vid behov. Vi avråder från hårtborttagningsmetoder som tar bort hela hårroten då det är den del som absorberar ljuset under IPL-behandlingen vilket är en förutsättning att ha kvar för en lyckad och effektiv IPL-behandling.

  * Du bör alltså inte vaxa, plocka, tråda eller epilera emellan behandlingarna.

 • Finns det några återkommande kostnader med AYLIMA?

  Nej, AYLIMA-IPL är en av marknadens mest högkvalitativa IPL-apparater och behöver aldrig fyllas på eller servas.

  Vi erbjuder alltid nöjd-kund-garanti med AYLIMA-IPL!

 • Kan jag utföra IPL vid graviditet eller amning?

  Vi avråder från all IPL behandling vid graviditet och amning. Detta på grund av det hormonpåslag som uppstår för kvinnor som ökar risken för hudirritation och inflammation.

 • Är du en influencer och vill arbeta med AYLIMAskin?

  AYLIMAskin är ett Skandinaviskt kvalitetsbolag med en av världens ledande IPL-apparater inom vår prisklass.

  AYLIMA är framtaget med och tillsammans med små- som stora influencers och vi ser varmt framemot nya samarbeten.

  Är du intresserad av att veta mer om våra ambassadörskap kontakta oss på mail nedan.

  I din ansökan ange länk dina sociala medier konton:

  aylimafam@aylima.com

  Vi kommer svara dig inom 48h.

 • Är du återförsäljare eller distributör?

  AYLIMAskin söker alltid nya samarbeten!

  Är du intresserad av att höra mer om våra ÅF och distributörsprogam?

  Kontakta: wholesale@aylima.com

 • Är det säkert att använda IPL hemma?

  Ja, AYLIMA-IPL är helt säker att använda hemma och är speciellt framtagen och utvecklad för hemanvändning.

  IPL behandlingar har funnits i över 25 år och är en av de populäraste skönhetsbehandlingarna på olika skönhetkliniker världen över.

  Det finns inga studier eller rapporter som rapporterat allvarliga bieffekter eller skador vid långtidsanvändning av IPL. AYLIMA-IPL kommer inte att skada din hud. All IPL behandling ger dock kortvarig värmekänsla och ev rodnad, detta är dock helt ofarligt.

  AYLIMAskin IPL har utvecklats tillsammans med sjukvårdspersonal och har testats på tusentals människor världen över. AYLIMA IPL uppfyller samtliga av de krav och säkerhetsföreskrifter som krävs för CE-certifiering och säker hemanvändning.

  Vi användande av AYLIMA IPL är det viktigt att du följer vår användarmanual som medföljer vid varje order.

 • Är det säkert att använda IPL över fräknar?

  Vår rekommendation är att inte använda IPL över mörka fräknar. På ljusare fräknar så går det utmärkt att använda AYLIMA-IPL behandling.

 • Är det normalt att det kan lukta bränt vid användning av IPL?

  Ja! Det är helt normalt. Den ljusenergi som kommer genom IPL värmer och gör att du kan känna en lätt bränd lukt. Lukten uppstår då du kan ha missat ett par hårstrån vid ex. rakning med hyvel eller apparat.

  För att undvika bränd lukt, var så noggrann som möjligt med din rakning innan användning av AYLIMA IPL-behandling.

 • Rekommenderar ni återfuktande lotion efter behandling?

  Ja! Vi rekommenderar att du använder en vanlig lotion anpassad för din hudtyp efter AYLIMA-IPL behandling för bästa och lenaste resultat.

 • Kundtjänst

  Vill du komma i kontakt med AYLIMAskin?

  Vår kundtjänst har öppet
  Mån-fre: 08:30-17:00
  Email: support@aylima.com

  *Vi svarar normalt inom 1 arbetsdag.

 • Vilken garanti har AYLIMA-IPL?

  På AYLIMAskin har vi alltid 100% nöjd-kund-garanti på AYLIMA-IPL.

  Det innebär att du som kund alltid kan returnera din produkt om du ej är nöjd med ditt resultat.

  Aylima Nöjd-Kund-Garanti

  I det osannolika fallet att du inte ser resultat, returnerar du bara enheten så ger vi dig 100% av dina pengar tillbaka. Vänligen läs våra villkor för pengar tillbaka nedan.

  Såhär kräver du tillbaka pengarna:

  Testa vår IPL i minst 60 dagar från leveransdatum, men inte mer än 120 dagar.

  1.    Du måste genomföra minst 6 behandlingar och ta ett foto av det/de områden du behandlar före varje session.

  2.    Om det inte finns några märkbara resultat av håravfall, kontakta oss med ditt ordernummer, samt bilderna så kommer vi att granska din ansökan.

  3.    Alla ansökningar om återbetalningsgaranti på 120 dagar MÅSTE skickas in inom 120 dagar efter mottagandet av din enhet.

  4.    ALLA bilder MÅSTE ha giltiga tids- och datumstämplar

  5.    Om din ansökan inte uppfyller våra kriterier kommer du inte att godkännas för återbetalning. Ofullständiga eller oläsliga fordringar återbetalas inte.

  6.    Om kravet godkänns, återbetalar vi dig köpeskillingen för aylima IPL (vid beställningstillfället), när enheten har returnerats till vårt lager.

  Den största avgörande faktorn för en framgångsrik behandling är att helt enkelt använda den konsekvent enligt vår manual, som rekommenderat, och under den rekommenderade tidsperioden.

  Om du inte följer instruktionerna kommer dina resultat att återspegla detta. Vi kan inte kontrollera hur ofta, eller hur du använder din enhet.

  Vänligen säkerställ att du läser samt förstår hela vår manual innan användande. Om enheten inte har använts korrekt och som anvisats i manualen kommer inte återbetalningen att godkännas.

  Vi förbehåller oss rätten att avslå en återbetalning i händelse av att vi inte är nöjda, med de bevis som du lämnar till oss.

  Fraktkostnader för att skicka tillbaka enheten till oss (när vi väl godkänt returen) är kundens fulla ansvar, och kommer inte att återbetalas.

  Vi rekommenderar att du returnerar enheten via spårbar service. Vi står inte för risken att returen inte kommer fram till oss.

  Vi ber alla kunder att acceptera upp till sju arbetsdagar för att returen ska behandlas när den har kommit till vårt lager.

 • Kostar frakten något?

  Nej! På AYLIMAskin erbjuder vi alltid gratis frakt i hela världen.

 • Leveranser

  Leveranstider och kostnader
  AYLIMA levererar till alla länder! Vi har fri frakt inom hela EU. Leveranstiden är vanligtvis 1-3 arbetsdagar från lagd order. Vi gör vårt bästa för att skicka din beställning inom en dag efter beställningen gjorts. Men kom ihåg att det ibland kan ta 1-2 dagar extra på grund at förseningar från fraktbolaget och / eller om vårt lager har en ovanligt hög ordervolym.

  Ändra leveransadress
  Dubbelkontrollera alltid din adress innan du slutför en beställning. Har du råkat skriva fel adress kontakta oss!

  Spåra en order
  Så fort ditt paket skickas från vårt lager i Sverige får du ett mejl med spårningslänk där du kan följa din order och se när den anländer till din adress / närmaste utlämningsställe. Observera att spårningsinformationen kan ta ca 24-48 timmar att uppdateras. Glöm inte att ta en titt i din skräppost eftersom mejl kan ibland hamna där. Om du inte fått din spårningslänk inom ett par dagar efter orderbekräftelsen kan du kontakta oss så hjälper vi dig att spåra det!

 • Returer

  Ångerrätt
  Självklart följer AYLIMA svensk lagstiftning (lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler SFS 2005:59 och konsumentverkets rekommendationer!

  Om du vill ångra köpet, reklamera ska ett kvitto kunna uppvisas dvs att varan är köpt från oss.

  Du har 14 dagars ångerrätt inom hela EU från att du tagit emot varan från oss. Du står för returfraktkostnaden. Kontakta kundtjänst så hjälper vi dig!

  Presentkort
  Om du gjort en retur med presentkort ber vi dig kontakta vår kundtjänst så får du ett nytt.

  Byten
  Tyvärr kan vårt system inte göra några byten, endast returer och återbetalningar. Du behöver därför returnera varan du inte vill ha och få pengarna tillbaka, sedan kan du lägga en ny order med varan du önskar få istället.

  Reklamation
  Alla produkter du köper från AYLIMAskin ska hålla högsta kvalitet. Om din vara mot förmodan var defekt när du fick den ber vi dig att starta en reklamation så snart felet har uppmärksammats.

  Enligt konsumentköpslagen så ska man som konsument reklamera ett fel inom skäölig tid så fort man upptäckt defekten. Fel som upptäcks på varor inom skälig tid,dvs 2 månader,räknas som reklamationer. Defekten skall vara ursprunglig, dvs produktionsfel. Normalt slitage och produkter äldre än 2 år är inte en reklamation, Om du vill påbörja en reklamation ber vi dig skicka en bild samt beskrivning av vad som är fel till vår kundtjänst.

  Varje reklamation behandlas och bedöms manuellt, det kan därför ta 14-30 bankdagar innan du ser din återbetalning på ditt konto. Icke godkända reklamationer returneras till avsändaren.

  Har du fler frågor kring returer och byten, kontakta vår kundtjänst så hjälper dig dig.

sv
FAQ– Aylima