Ta bort hår i ansiktet med IPL hårborttagning

Det finns flera sätt att ta bort hår på och alla har olika preferenser av vad de tycker fungerar bäst för dem. Många vill idag ta bort sitt hår i ansiktet, inte bara män som vill ta bort eventuell skäggväxt utan även många kvinnor letar efter ett sätt för effektiv hårborttagning av hår i ansiktet.

Det vanligaste sättet att ta bort håret på är genom att använda en rakhyvel, men med denna metod uppstår ofta problem som irritation, finnar, inåtväxande hårstrån, klåda med mera. Dessutom ger rakning bara en kortvarig hårborttagning, då håret hinner växa ut igen på bara någon till några dagar. 

Därför letar många efter ett mer långvarigt sätt att ta bort sin kroppsbehåring på. En av metoderna för en långvarig hårborttagning är IPL. IPL är laserstrålning och fungerar genom att rikta ljusimpulser mot huden som absorberas av melaninet som finns i hårroten. Dessa ljusimpulser stimulerar hårsäckarna och gör att de går in i en vilofas, vilket i sin tur leder till att håret klyvs på ett naturligt sätt och förhindrar återväxt av hårstrån.

IPL kan användas på alla områden av kroppen och lämpar sig utmärkt om man är ute efter ett sätt att ta bort hår i ansiktet på.

IPL behandling i ansiktet

IPL skiljer sig från andra hårborttagningsmetoder då IPL ger ett permanent resultat.

Du slipper exempelvis raka, vaxa och epilera flera gånger om. Därför är IPL ett bra alternativ om du vill få en permanent hårborttagning i ansiktet.

Områden i ansiktet där man kan vilja ta bort hår är exempelvis hakan, överläppen, polisonger och mellan ögonbrynen.

Hårstråna på kroppen växer inte i samma takt utan har alla olika hårväxtcykler. IPL är endast effektivt på hår i sin tillväxtfas och därför rekommenderas ett behandlingsschema på 6-12 veckor. Läs mer om hur du går tillväga för att göra en IPL behandling här. 

Vid alla former av IPL och laser, oavsett om de utförs på en salong eller hemifrån, så behöver man ha någon form av underhållsbehandling efteråt för att hårborttagningen ska behållas permanent.

IPL hårborttagning hemma 

Du kan utföra en IPL hårborttagning på dig själv från bekvämligheten av ditt eget hem, och slipper därför gå till en salong.

Du behöver inte ha någon speciell kunskap eller utbildning för att kunna behandla med IPL, utan apparaten är skapad för att alla ska kunna använda den. Efter fyra behandlingar har din hårväxt reduceras med 75%. Efter 12 behandlingar ser du fullständigt resultat och området du behandlat förblir hårfritt.

Är IPL hårborttagning för dig? 

IPL hårborttagning lämpar sig bäst på mörkare hårstrån då de innehåller mest melanin som svarar bra på IPL behandlingen.

Väldigt ljust hår har inte den mängden melanin som krävs för en lyckad IPL behandling. Metoden lämpar sig inte heller bra på rött hår då de hårstrån har en annan typ av melanin som inte fungerar för behandlingen. För en lyckad behandling krävs låg melaninhalt i huden, IPL lämpar sig därför inte på mörka hudtoner. 

IPL-metoden är i regel smärtfri, till skillnad från andra hårborttagningsmetoder som exempelvis vaxning och epilering. Du behöver därför inte oroa dig för en smärtsam behandling. 

Du kan beställa en IPL hårborttagningsmaskin här.