Problemhy under vintern? - Viktigaste tipsen!

Den kallaste årstiden är officiellt här, oavsett om du gillar det eller inte. Dagarna blir kallare, mörkare och även fast vi redan nu sneglar på den där vinterjackan så kommer det bli kallare, mycket kallare. Vi anpassar oss och sätter på oss varmare kläder, höjer upp temperaturen inomhus och kryper upp i soffan med en kopp te.

Men har du någonsin funderat på hur kylan och det förändrade klimatet utomhus men också inomhus påverkar din hy?

Du kanske tror att du har en fungerande ansiktsrutin som fungerar bra men när vädret förändras så bör också din hudvårdsrutin förändras. 

Faktum är att enligt en undersökning som gjordes på ca. 1000 stycken kvinnor i Sverige så får 7/10 kvinnor problem med sin hy i ansiktet under vintern. Torr hy, rödflammig hy och finnar är de vanligaste problemen.

Varför förändras din hy under vintern?
Det kalla vintervädret orsakar i många fall torr hud som i sig kan resultera i flagnande och irriterad hud. När det är extra kallt ute i kombination med låg luftfuktighet och starka vindar så förlorar din hud fukt. Likaså när du höjer temperaturen inomhus så påverkas din hy då varm luft också har en låg fukthalt som kan göra din hy torrare och mer benägen att klia.

När huden blir torr så påverkas också hudbarriären och ett överflöd av döda hudceller byggs upp som kan täppa till porerna som i sig kan leda till finnar och akne.

Hur tar jag hand om min hy under vintern?

1.Rengöring och exfoliering

Rengör huden på rätt sätt under vintern, både morgon och kväll. Använd en mild ansiktsrengörings produkt som inte torkar ut huden. Många upplever att dom får bättre resultat av att använda en ansiktsrengörings maskin med silikonborstar för att rengöra och exfoliera ansiktet. Genom att använda hygieniska silikonborstar så djuprengör och exfolierar du ditt ansikte effektivare och lättare än om du enbart använder dina händer, där smuts under naglarna och på händerna kan överföras till ditt ansikte.

2.Återfuktning

Återfukta både morgon och kväll. Använd alltid en återfuktande hudkräm efter att du har tvättat ditt ansikte. Vill du ha extra djup återfuktning så skall du använda återfuktande ansiktsmasker. Gärna en med hyaloronsyra och någon form av olja för att återfukta på djupet.

TIPS! För att uppnå bäst resultat samt få en ordetlig återfuktning på djupet kan man använda sig av värme och ljusterapi vid applicering av maskerna, en teknik som börjar bli mer och mer populär men som få känner till.