Behandla akne – med blå LED-ljusterapi!

Ni som vet ni vet, aknebehandling har länge handlat om att behandla
sin hud med starka aknekrämer eller äta starka antibiotikakurer mot akne. Många av dessa behandlingsmetoder är effektiva men de har också negativa bieffekter och inte så lindriga heller.

Av egen erfarenhet så vet jag, jag vet hur benzoylperoxid torkar ut din hy och gör den alldeles röd och fnasig, torr! Jag vet hur antibiotikakurerna påverkar ens mage och att effekten enbart sitter i så länge du äter antibiotikan, och inte kan du stå en längre tid på antibiotika heller. 3 månader och sen är du klar med kuren och aknen och finnarna kommer tillbaka, kul!

Nja så kul är det inte. För dom som lider av akne och finnar så är detta ett stort problem och problemet kan uppta en stor del av ens livsvärld (läs vardag), valet av ordet livsvärld är för att understryka att det finns en djupare förståelse i detta blogginlägg om akne. Akne upptar inte bara ens vardag utan den sätter djupa spår i de drabbades psyke och karaktär.

Ljusterapi och akne

Det har länge varit känt att ljusterapi används mot olika hudåkommor, speciellt blå LED-ljusterapi. Dock har denna behandlingsmetod utförts på salong av utbildad personal och därefter priset också. För billigt är det inte.

Människor som lider av akne har länge gått till salong för att förebygga och behandla sin akne. Detta är något som har hjälpt miljontals människor världen över men också uteslutit en lika stor del människor som varken har råd eller tid att gå till salong flera gånger i veckan.

Tekniken flyttar från
salong till hemmet

Det är skönt när tekniken går framåt. På senare år har det
forskats rejält på ljusterapi och dess effekter.

Speciellt blått ljus som har visat sig ha bäst effekt på akne och finnar.

Idag behöver du varken gå till salong eller lägga ned dyra pengar på att behandla med ljusterapi. Du kan behandla hemma, när du själv vill och har tid.

Fördelar med Blå LED-ljusterapi och akne

1. Blå LED-ljusterapi har en antimikrobiell effekt, vilket gör det effektivt på att döda flera typer av bakterier som samlas i dina porer och talgkörtlar. 

2. Förebygger och motverkar bakterier som kan leda till utbrott av akne och finnar.

3. Antiinflammatoriska egenskaper som minskar symtom på akne.

4. Minskar rodnad. 

5. Eliminerar fria radikaler som oxiderar och åldrar ditt ansikte.

Blå LED-ljusterapi och hudvård

Nu när du känner till vad blå LED-ljusterapi gör för din hy så kanske du undrar vad som händer om man samtidigt använder sig av exempelvis ett serum som återfuktar på djupet eller har bakteriedödande egenskaper?

Ja! Det är en magisk kombination. Blå LED-ljusterapi i kombination med serummasker har visat sig ha ännu bättre effekt. För visst känns det lite stenålder att applicera serum med händerna?

Vi lever ju ändå på 2000-talet.

AYLIMA DAYMASK
AYLIMA EVNINGMASK