Tvätta ansiktet med händerna eller en ansiktsborste?

Att tvätta sitt ansikte är något man bör göra dagligen för att avlägsna smuts, fett och orenheter. I luften finns många skadliga partiklar, bakterier och orenheter som våra ansikten samlar på sig under dagen. Våra ansikten är därför smutsigare än vad vi tror, även om det inte alltid syns. Det är därför viktigt att rengöra huden i ansiktet. Dessutom är detta ett sätt att undvika finnar, irritation, torrhet och andra problem.

Det är rekommenderat att tvätta ansiktet två gånger per dag, förslagsvis morgon och kväll. Man bör inte tvätta ansiktet för ofta, då detta kan torka ut huden. Det kan leda till att huden börjar överproducera olja, för att kompensera för torrheten. Om du använder dig av smink är det extra viktigt att rengöra huden och ta bort sminket innan du går och lägger dig, för att bli av med de oljor och ingredienser som sminket innehåller.

Att tvätta ansiktet med händerna

Att tvätta ansiktet med händerna är det vanligaste sättet att rengöra ansiktet på. De flesta tänker dock inte på att tvätta händerna innan de tvättar ansiktet. Tänk på allt dina händer rört under en hel dag, och hur mycket bakterier och smuts som finns på dem. När vi tvättar ansiktet med händerna förflyttas dessa bakterier från händerna till ansiktet.

Det kan kännas enkelt att tvätta ansiktet, men det är svårare än man tror att verkligen rengöra huden på djupet och avlägsna alla partiklar, smuts och produkter. Det kanske du själv märkt när du behövt tvätta ansiktet flera gånger för att helt bli av med sminket? Som tur är finns det idag andra sätt att mer effektivt rengöra huden i ansiktet på. Exempelvis att använda sig av en ansiktsborste.

Att tvätta ansiktet med en ansiktsborste

Ansiktsborste, vibrerande borste i silikon, silikonborste, elektrisk ansiktsborste eller face cleansing brush, kärt barn har många namn. Genom att använda en ansiktsborste, eller face cleansing brush, kan du rengöra huden sex gånger bättre än vad dina händer kan göra.

Med hjälp av en vibrerande ansiktsborste i silikon kan du även avlägsna döda hudceller vilket gör att dina hudvårdsprodukter sedan tas upp bättre av huden, och sminkprodukter lägger sig bättre. Dessutom ökar en ansiktsborste blodcirkulationen i ansiktet vilket leder till lyster och en hy som ser frisk och hälsosam ut. En silikonborste rengör huden på djupet och ger den en naturlig exfoliering. Dessutom rengör den porerna och tar bort smuts, sminkrester och bakterier.

Skillnaden mellan att använda händerna och en ansiktsborste

Det finns stora skillnader på att använda händerna och att använda en ansiktsborste i silikon när du tvättar ansiktet. Att komma åt porerna i ansiktet med endast händerna är svårt, då porerna är mycket små. Eftersom ansiktsborsten har små strån i silikon kan den lättare komma åt porerna. Att ansiktsborsten är elektrisk och vibrerar gör det ännu lättare att komma åt porerna och rengöra huden på djupet.

Det blir även enklare att ta bort smink med en ansiktsborste än vad det är genom att använda händerna. Detta då ansiktsborsten är bättre på att avlägsna smuts och sminkrester. Det är dessutom mer hygieniskt och renligt att använda sig av en ansiktsborste då denna inte har bakterier på sig som våra händer har.